Yurttaş Kane (1941) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.3 IMDB Puanı 31 Görüntülenme

Yurttaş Kane (1941) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Orson Welles, Joseph Cotten, Dorothy Comingore
Orson Welles'in unutulmaz başyapıtı, "Yurttaş Kane" Amerikan Film Enstitüsü tarafından "Tüm Zamanların En İyi Amerikan Filmi" seçildi. Aynı şekilde İngiliz Film Enstitüsü'nün de anketine göre eleştirmenler ve yönetmenler tarafından "Tüm Zamanların En İyi Filmi" ünvanına layık görüldü. "Yurttaş Kane" bu gururlu unvanları 50 yılı aşkın süredir taşımaktadır.

Orson Welles'in 25 yaşındaki dâhi çocuk olarak adlandırıldığı film, sinema tarihindeki en önemli yapıtlardan biri haline gelmiştir. Filmde Welles'in getirdiği teknik yenilikler, özellikle "net alan derinliği" gibi özellikler, incelikli senaryosu ve karakterlerin derinlemesine işlenişiyle dikkat çekmektedir.

Dönemin büyük medya patronlarından William Randolph Hearst, filmi kendi hayatını anlatan bir yapım olarak algıladığı için gösterime karşı çıkmıştır. Hatta yapımcı RKO'ya, filmin imha edilmesi için prodüksiyon maliyetinin çok üzerinde bir teklif yapmıştır.

Filmin hikayesi, zengin medya patronu Charles Foster Kane'in Xanadu adlı malikanesinde ölümüyle başlar. Kane, son nefesini verirken başucundakilere anlam verilemeyen bir kelime olan "Rosebud"u fısıldar. Bu sözcük, medya dünyasında büyük bir merak uyandırır ve herkes Kane'in hayatının farklı bir yönünü ortaya çıkarmak için araştırmalara başlar. Ancak "Rosebud"un gizemi çözülememektedir.

Not: Bu özet hdfilmcehennemi tarafından

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Citizen Kane

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?