Üç Renk: Beyaz (1994) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.6 IMDB Puanı 35 Görüntülenme

Üç Renk: Beyaz (1994) izle

Oyuncular:

Zbigniew Zamachowski, Julie Delpy, Janusz Gajos
Üç Renk: Beyaz, Fransız devriminin ideallerinden olan toplumsal eşitlik konusunu ele alan Üç Renk üçlemesinin ikinci filmidir. Bu filmde, önceki filmlerdeki melankolik ve içe dönük karakterlerden farklı olarak, Polonyalı Karol Karol adlı kahramanın dışa dönük kişiliği, yaşam mücadelesi, üzüntüleri ve intikam alma çabası görülür.

Film, Karol'un karısı tarafından terk edilmesi ve boşanma davasıyla karşı karşıya kalmasıyla başlar. Karol, karısıyla birlikte sahip oldukları güzellik salonunu ve tüm mal varlığını kaybeder. Para sorunu yaşayan Karol, Paris metrosunda müzik yaparak geçimini sağlamaya çalışırken, Mikołaj adında başka bir Polonyalıyla tanışır. Karol, çaresizlik içindeyken Mikołaj'ın yardımıyla Polonya'ya döner ve iş bulur. İkili birlikte iş kurarlar.

Film, Karol'un Fransa'da yaşadığı zorlukları ve maddi sıkıntılarını anlatırken, siyasi bir altmetne sahiptir. Kieślowski, sosyalist yönetimin çöküşünü başlangıçta sevinçle karşılamış olsa da, kapitalist sistemin getirdiği sorunları da eleştirmektedir.

Yönetmen, filmin bu bölümünde gücün önemini vurgulamaktadır. Karol, zengin olduktan sonra her şeye hükmetmeye başlar. Ancak sonunda, eski karısının acımasız davranışlarına karşı intikamını alır.

Hdfilmcehennemi.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Trois couleurs: Blanc

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?