Şeytan ruhlu insanlar (1955) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.1 IMDB Puanı 75 Görüntülenme

Şeytan ruhlu insanlar (1955) izle

Oyuncular:

Simone Signoret, Véra Clouzot, Paul Meurisse
Les Diaboliques, Türkçe'ye geçen bir film olan Şeytan Ruhlu İnsanlar, korku gerilim türünde en başarılı örneklerden biridir. 1955 yapımı olan bu film, eski filmlerin daha iyi olduğunu savunan bir yapıya sahiptir. Film noir olarak kabul edilen Les Diaboliques, tuhaf olayları, zalim karakterleri ve kafa karışıklığı yaratmasıyla bu kategoriye dahil edilmiştir. Daha sonra 1996 yılında Sharon Stone'un başrolünde olduğu bir versiyonu yapılmıştır, ancak Henri-Georges Clouzot'nunki gibi bir başarıya ulaşamamıştır.

Film, Pierre Boileau ve Thomas Narcejac'ın birlikte yazdığı Celle Qui N'était Plus (1952) adlı romandan uyarlanmıştır. Hatta söylentiye göre, romanın film haklarını satın almak isteyen bir diğer kişi Alfred Hitchcock'tur, ancak birkaç saatle bu fırsatı kaçırmıştır. Bu film sayesinde Hitchcock'un ünü Psycho (1960) filmini çekene kadar Clouzot'ya aittir.

Les Diaboliques, Fransa'da bir yatılı okulda geçen bir hikayeyi anlatır. Michel, kalp hastası eşi Christine ve metresi Nicole arasında bir ilişki vardır. İki kadın birbirlerinden haberdardır ve Michel hem karısına hem de Nicole'e zalimce davranır. İki kadın, Michel'i ortadan kaldırmak için bir plan yaparlar. Önce zehirleyip sonra da banyo küvetinde boğarak öldürürler. Cesedi, cinayet olduğunun anlaşılmaması için okulun havuzuna atarlar, ancak ceset bir türlü bulunamaz. Siyah beyaz olması ve kasvetli atmosferi, karakterlerin tedirgin edici sakinliği ve k

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Les diaboliques

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?