Pasifik Savaşları (1976) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
6.7 IMDB Puanı 98 Görüntülenme

Pasifik Savaşları (1976) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Charlton Heston, Henry Fonda, James Coburn
Savaşın amacı, stratejik öneme sahip Midway adasını ele geçirerek Amerikan uçak gemilerini yok etmekti. Japonlar, 200 parçalık filolarında 8 uçak gemisi ve 11 zırhlı bulunduruyordu. Buna karşılık Amerikalılar, 3 uçak gemisi etrafında 76 parçalık bir filo oluşturabildiler. Ancak Japonlar güçlerini dağıtmışlardı.

Japonlar, Amerikalıları kuzeye çekmek için iki uçak gemisini Aleutian Adaları'na göndermişlerdi. Diğer iki uçak gemisi ise ana filonun çok gerisindeki çıkarma filosuna tahsis edilmişti. Amerikalılar, Japon şifresini çözdükleri için avantajlıydılar. Bu sayede, Japon İmparatorluk Filosu'nun en önemli dört uçak gemisini batırdılar. Bu savaşın Amerikalılar lehine sonuçlanmasının en önemli sebebi, Amerikan ordusunun Japon şifreleme sistemini çözmüş olması ve Japonların bundan haberdar olmamasıydı. Japon uçak gemilerinin batmasındaki etken ise Japon amiralinin muharebe uçaklarını hazırda bekleyen silahlarla yüklenmiş olarak hangara indirmesi ve bu sırada Amerikan uçaklarının saldırmasıydı.

Japon donanmasının bu savaşta ve sonraki savaşlarda yenilmesinde en önemli etkenlerden biri, Japon gemilerinde radar bulunmamasıydı. Bu özgünleştirilmiş özet, yapay zeka tarafından değil, insan tarafından hazırlanmıştır. Hdfilmcehennemi.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Midway

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?