Oz Büyücüsü (1939) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.1 IMDB Puanı 38 Görüntülenme

Oz Büyücüsü (1939) izle

Oyuncular:

Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger
L. Frank Baum'un "The Wonderful Wizard Of Oz" adlı romanından uyarlanan "The Wizard Of Oz" (Oz Büyücüsü) isimli 1939 yapımı sinema filmi, Victor Fleming, Richard Thorpe, Mervyn LeRoy ve King Vidor tarafından yönetildi. Film, iki dalda Oscar ödülü kazanırken, dört dalda da aday gösterildi. 1969 yılında hayatını kaybeden Judy Garland, 1949'da hayatını kaybeden Frank Morgan, Ray Bolger, Billie Burke, Bert Lahr ve Jack Haley gibi Amerikan oyuncular filmde rol aldı.

Dorothy, halası ve halasının kocasıyla birlikte mütevazı bir yaşam sürdürdüğü çiftlik evinde yaşamaktadır. Toto adlı köpeğiyle mutlu bir hayat süren Dorothy, komşularının köpeği alıkoyma tehdidi üzerine Toto ile birlikte uzaklara kaçar. Bir kasırgada Doğu Cadısı ile karşılaşan Dorothy, cadıyı öldürerek kahraman olur. İyilik perisi tarafından kendisine verilen sihirli pabuçları saklamak ve Oz Ülkesi'ne giderek büyücüyü bulmakla görevlendirilen Dorothy, Toto ile birlikte Oz Büyücüsü'nün yaşadığı yere doğru yol alırken yeni arkadaşlar edinir.

İlk arkadaşı teneke bir korkuluktur. Dorothy ile tanışan korkuluk, Oz Büyücüsü'ne gitmeye karar veren Dorothy'ye katılarak uzun zamandır sahip olmak istediği "kalp"e ulaşma şansı yakaladığını düşünür.

Dorothy, Toto ve teneke korkuluk, Oz Büyücüsü'nün merkezine doğru ilerlerken, samandan yapılmış bir korkulukla karşıla

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    The Wizard of Oz

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?