Ölüm Kararı (1948) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.9 IMDB Puanı 41 Görüntülenme

Ölüm Kararı (1948) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

James Stewart, John Dall, Farley Granger
1948 yılında çekilen "Rope" filmi, Alfred Hitchcock'un yönettiği gerilim türündeki bir yapım olarak karşımıza çıkmaktadır. James Stewart'ın başrolünde olduğu filmde, John Dall, Farley Granger ve Joan Chandler gibi isimler de yer almaktadır. Film, Patrick Hamilton'un oyunundan uyarlanmıştır.

Hikaye, saygın ve seçkin bir konuma sahip olan Brandon ve Philip adlı iki genç adamın cinayet planını uygulamaya karar vermesiyle başlar. Arkadaşları David'i öldürdükten sonra cesedini bir sandığın içine gizlerler. Cinayeti işleyenler, insanların faydası olmayan kişilerin öldürülebileceği ve cinayeti sadece asil ruhlu insanların gerçekleştirebileceği düşüncesini savunmaktadır.

Cinayetten birkaç saat sonra evlerinde parti düzenleyen Brandon ve Philip, yiyecek ve içecekleri cesedin bulunduğu sandığın üzerine yerleştirirler ve arkadaşlarını davet ederler. Ancak herkes David'in gelmesini beklemektedir ve bu durum, Philip'in tedirgin olmasına neden olur.

Brandon ise daha soğukkanlı bir şekilde durumu idare etmeye çalışırken, partiye katılan Rupert adlı arkadaşları, ikili ile zekice bir şekilde karşı karşıya gelir. Rupert'ın zekası, Brandon ve Philip'in sırrını ortaya çıkarmaya çalışırken, gerilim dolu bir atmosfer oluşmaktadır.

"Hdfilmcehennemi"

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Rope

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?