Notre Dame’ın kamburu (1996) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7 IMDB Puanı 125 Görüntülenme

Notre Dame’ın kamburu (1996) izle

Oyuncular:

Demi Moore, Jason Alexander, Mary Kay Bergman
Victor Hugo'nun Notre Dame Katedrali'nden esinlenerek yazdığı, Notre Dame'ın Kamburu adlı ünlü romanından uyarlanan bu animasyon film, Paris'te geçmektedir. Hikaye, 1482 yılında çingene kuklacısı Clopin'in çocuklara Quasimodo'nun trajik hikayesini anlatmasıyla başlar. Rahip Claude Frollo, Quasimodo adını verdiği bu kambur ve şekil bozukluğu olan genç adamı, Notre Dame Katedrali'nde saklar ve korur.

Yirmi yıl sonra, güzel çingene kız Esmeralda, Kaptan Phoebus'a ve Quasimodo'ya aşık olurken, bekar olması gereken Frollo da Esmeralda'ya saplantılı bir şekilde aşık olur. Frollo, Esmeralda'yı bulmak için tüm Paris'i ateşe verir. Esmeralda ise kalbini Phoebus'a kaptırınca, Quasimodo üzülse de ona yardım etmekten geri kalmaz. Quasimodo, Frollo'nun annesini öldürdüğünü öğrendiğinde, Frollo yanarak hayatını kaybeder.

Sonunda Phoebus ve Esmeralda evlenirken, Quasimodo da Paris'in yeni kahramanı olur. Bu film, Victor Hugo'nun Notre Dame Katedrali'ne olan hayranlığının bir yansımasıdır ve izleyicilere aşk, adalet, sadakat ve insanlık temasını başarılı bir şekilde sunar.

hdfilmcehennemi

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    The Hunchback of Notre Dame

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?