Kıyamet (1979) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.4 IMDB Puanı 49 Görüntülenme

Kıyamet (1979) izle

Oyuncular:

Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall
Apocalypse Now, gerçeği arayan bir yolculuğun, uzun, karanlık ve ıssız bir yolda mistik bir serüvenidir. Film, The Doors'un The End şarkısı ve bir katliamla başlar. Yüzbaşı Willard'ın yalnız bir odada çılgınca dansıyla devam eder. Yüzbaşı, göreve çağrılır ve Albay Kurtz'u yok etme görevi verilir. Bu görev, tanrısal bir gücü yok etmekle eşdeğer olarak sunulur. Görevi veren herkes, tanrısal bir figüre hayrandır. Harison Ford'un, sistemden çıkmış bir yıldız olarak sistem koruması altında olmasına rağmen, Marlon Brando'yu yok etme emri vermesi manidardır.

Ekip, Amerika'nın alt tabakasından oluşan bir grupla yola çıkar. Bu bir hac yolculuğuna benzer. Hac yolculuğunda yaşananlar, ya imanımızı güçlendirir ya da imanımızı yok eder. Film, bu gerilim üzerine kuruludur.

Yol, önce süvari alayının destansı yolculuğu ve gazapla kesilir. Coppola'nın filmi hangi tarafta çektiğini anlamak zordur. Amerikan askerlerinin Playboy kızlarına bakışı, insanlık dışı dürtülerine esir olmuş gibi tasvir edilir. Film, savaşı insansız bir hale getirir. Askerler, denetimsiz hayvanlar gibi tasvir edilir. Sex ve savaş arasında temel bir benzerlik kurulur. Yüzbaşının kadınları pazarladığı terk edilmiş bir kışlada kadınlarla yatmaktan öte, eşcinsel eğilimleri olan askerlerin görüntüsünde, ordunun erkek egemen bakışına karşı sert ele

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Apocalypse Now

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?