Koku: Bir Katilin Hikâyesi izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.5 IMDB Puanı 84 Görüntülenme

Koku: Bir Katilin Hikâyesi izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman
Paris'in kalabalık bir meydanında, parfüm yapımcısı Jean-Baptiste Grenouille'nün idam edilmesi izlenecek bir olaya dönüşmüştür. Halk, onu zincirlere bağlayıp kale balkonunda öldürülmesini görmek için toplanmıştır.

Film, 22 yıl öncesine gider ve Grenouille'in annesi, sıcak bir yaz gününde şehrin balık pazarında doğum yapar. Bebek, annesinin onu öldürme girişiminden kurtulur ve hayatta kalır. Ancak annesi, bu suçtan dolayı idam edilir.

Grenouille, Madame Gaillard'ın yetimhanesinde büyür. Diğer çocuklar, onun garip biri olduğunu fark ederler. Altı yaşına geldiğinde hala konuşamayan Grenouille, inanılmaz bir koku yeteneği geliştirmeye başlar.

13 yaşında, Grenouille 10 frank karşılığında Grimal adlı bir deri işçisine satılır. Grimal'in işlettiği atölyede yaşam şartları zorlu ve pis kokuludur. Ancak Grenouille, bu ortamda hayatta kalmayı başarır ve genç bir adam olur.

Paris'e ilk gittiğinde, Grenouille hiç tanımadığı yabancı kokuları keşfeder. Bu kokular, onu sahip olamayacağı hayallere sürükler. İstemeden bir genç kadının ölümüne sebep olur ve bu olay onun yaşamını değiştirir.

Hdfilmcehennemi.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Perfume: The Story of a Murderer

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?