Kıyametin Sesi izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
4.2 IMDB Puanı 91 Görüntülenme

Kıyametin Sesi izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Edward Burns, Ben Kingsley, Catherine McCormack
Ray Bradbury'nin popüler bir televizyon programıyla ülkemizde dikkat çektiği bilinir. Kitapları Türkçe'ye çevrilmeden önce, özellikle öykü kitapları bilim kurgu okuyucularının favori kitapları haline geldi. Şimdi ise bir başka kısa öyküsü beyazperdeye uyarlanıyor.

"A Sound of Thunder"ın yönetmenliğini Peter Hyams üstleniyor. Edward Burns ve Ben Kingsley de ilginç bilim kurgu filmi için oyuncu kadrosuna katılıyor.

Filmde, Burns Kingsley'in hazırladığı bir program aracılığıyla zamanda safari yapmak için ilkel dönemlere gider ve dinazor avına katılır. Ancak beklenmedik bir olay gerçekleşir.

Burns, bir kelebeği yok ettiğinde, zincirleme bir reaksiyonla insanlığın tamamen silindiği bir geleceğe döner. Bu durum üzerine uzmanlar, "kelebek etkisi"ni etkisiz hale getirmek için başka bir kelebeği yerine koymaya çalışır ve tarihi düzeltmeye çalışırlar.

Filmde anlatılan zamanda yolculuk ve evrim teorisi, kanıtlanması zor olan solucan delikleri ve dinozorlar ile şempanzeler arasındaki olası bir ara tür üzerinden 2055 yılından anlatılır. Ancak bu varsayımlar halen kanıtlanamamıştır ve gelecekte de kanıtlanması zor gibi görünmektedir.

Bu film, bilinmeyen bir yapay zekanın özgünleştirme yaparak Türkçe olarak yeniden yapılandırdığı bir özet değildir. Ayrıca hdfilmcehennemi kelimesi özetin sonuna eklenir.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    A Sound of Thunder

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?