Kırmızı balon’un yolculuğu izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
6.5 IMDB Puanı 80 Görüntülenme

Kırmızı balon’un yolculuğu izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Juliette Binoche, Hippolyte Girardot, Simon Iteanu
Kırmızı Balon'un Yolculuğu, yönetmen Hou Hsiao-Hsien'in ilk Fransızca filmi olan ve Tayvanlı bir usta yönetmenin Batı'da gerçekleştirdiği bir yapımdır. Filmin ilham kaynağı, Albert Lamorisse'in 1956 yapımı Kırmızı Balon adlı kısa filmidir. Paris sokaklarında dolaşan gizemli kırmızı balon, yalnız bir çocuğun peşinde ilerlerken, Hou'nun hikayesinde aynı sokakları 50 yıl sonra yol alır ve kırık hayatlara, parçalanmış ailelere ve büyük bir şehirdeki yalnızlığa tanıklık eder.

Küçük Simon (Simon Iteanu), Kırmızı Balon'un peşine takıldığı ve annesi Suzanne (Juliette Binoche) ile tek odalı bir dairede yaşayan bir çocuktur. Ses sanatçısı olan Suzanne, kukla tiyatrosunda çalışarak tek başına çocuğunu büyütmeye çalışır. Simon'a bakması için Çinli sinema öğrencisi Song'u bulur. Suzanne, zaman zaman oğlunu ihmal ettiğini fark eder ve suçluluk duygusuyla onu şımartır. Ancak aşağıdaki kiracısı ve ayrıldığı eşiyle yaşadığı sorunlar, oğlunun duygusal dünyasını anlama çabalarını gölgeler.

Kırmızı Balon'un Yolculuğu, 2007 Cannes Film Festivali'nin "Un Certain Regard" (Belirli Bir Bakış) bölümünde açılış filmi olarak gösterilmiş ve büyük övgü almıştır.

hdfilmcehennemi

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Le voyage du ballon rouge

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?