İnsanlık suçu (1951) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.7 IMDB Puanı 134 Görüntülenme

İnsanlık suçu (1951) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Montgomery Clift, Elizabeth Taylor, Shelley Winters
George Stevens'ın yönettiği "İnsanlık Suçu" filmi, Theodore Dreiser'ın "An American Tragedy" romanının sinema uyarlamasıdır. Film, 1950'lerin izleyicilerinin politik bilgiden çok eğlence aradığı bir dönemde, yazarın sınıf çatışmasını anlatan hikayesini ilginç kılmak için bir sorunla karşılaşır. Stevens, bu sorunu çözmek için George Eastman'ın (Montgomery Clift) Angela Vickers'a (Elizabeth Taylor) duyduğu erotik arzuları vurgular. George, zengin bir sanayicinin yoksul akrabasıdır ve annesi tarafından bu adamın yanına gönderilir. Ancak George, yoksunluk ve dışlanma duygularıyla mücadele ederken, başarılı olmak için gerekli motivasyona ve iradeye sahip değildir. Fabrikada yeni başlamışken önemli bir kuralı çiğner ve aynı iş yerinde çalışan bir kadınla ilişkiye başlar. Sonunda, ilgisini yitirmiş olduğu kadını hamile bırakır.

George'un en değerli varlığı, kendisine yarar sağlayan yakışıklılığı ve nezaketidir. George, masum Angela ile peri masallarındaki gibi bir karşılaşma yaşar. Bu karşılaşma, duygusal bir hava yaratmak için netliğin hafifçe bozulduğu samimi yakın planlarla işlenir. Diğer yandan, George'un ilk kız arkadaşı Alice ile fabrikadaki ve mahkeme salonundaki görüntüler kara film tarzını kullanır ve ışık-gölge oyunlarıyla tehdidi başarıyla yansıtır.

Hamile Alice, George'u ailesine her şeyi açıklamakla tehdit eder. Ancak George, belediye binasının kapalı olduğu bir tatil sayesinde bu yaz

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    A Place in the Sun

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?