Queen of Katwe izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.4 IMDB Puanı 54 Görüntülenme

Queen of Katwe izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Madina Nalwanga, David Oyelowo, Lupita Nyong'o
Afrika'nın en zorlu yaşam şartlarına sahip kıtası olduğu bilinmektedir. Bu zorlu yaşamın bir örneği ise Uganda'da bulunan Katwe adlı varoştur. Katwe, başkent Kampala'nın varoşlarındaki en yoksul bölgelerden biridir. Bu bölgede yaşayan kız çocukları, babalarını kaybetmişlerse daha da zor bir hayat sürmektedir.

Bu film, fakirlik ve açlıkla mücadele eden Katwe'li Phiona Mutesi'nin hikayesini anlatmaktadır. Phiona, ailesiyle birlikte sokaklarda yaşamaktadır. Ancak hayatı, 16 ülkenin katıldığı bir satranç şampiyonasında Afrika Şampiyonu olma ve dünya satranç şampiyonasına katılma fırsatıyla değişir.

Filmin hikayesi, Phiona'nın Rusya'da düzenlenen Dünya satranç şampiyonasında tanıştığı ABD'li gazeteci Tim Crothers tarafından kaleme alınmıştır. Crothers, Phiona'nın hikayesini 2012 yılında "Katwe'nin Kraliçesi: Hayat, Satranç ve Olağanüstü Bir Kızın Büyük Usta Olma Rüyasına Dair Bir Hikâye" adlı kitapta yayımlamıştır.

Bu etkileyici hikaye, beyazperdeye aktarılarak film haline getirilmiştir. Film, Phiona'nın büyük usta olma hayaline doğru atılan adımları ve karşılaştığı zorlukları gözler önüne sermektedir.

(hdfilmcehennemi)

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Queen of Katwe

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?