Çağrı – İslamiyetin Doğuşu (1976) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.1 IMDB Puanı 43 Görüntülenme

Çağrı – İslamiyetin Doğuşu (1976) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Anthony Quinn, Irene Papas, Michael Ansara
6. yüzyılda Mekke'de, Cahiliye Devri olarak bilinen bir dönemdeyiz. Şehir, kölelik ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklarla yönetilen zalim liderler tarafından kontrol ediliyor. Bu karanlık çağda, Hz. Muhammed, Allah'ın elçisi olduğunu söyleyerek insanları tek bir Tanrı'ya tapmaya çağırıyor ve şehirdeki zalim yöntemlere karşı çıkıyor.

Hz. Muhammed'e gönderilen bir ayet, peygamberin silahlanmasını ve Mekke ordularına karşı direniş göstermesini emrediyor. Tecrübesiz olan Müslüman ordusu, Bedir Savaşı'nı kazanıyor. Uhud Savaşı'nın ardından ise 10 yıllık bir barışa razı olarak bu süreyi İslam'ı yaymak için kullanıyorlar. Hz. Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğu ve başka tanrı olmadığı haberi, Arap yarımadasında hızla yayılıyor.

Anthony Quinn'in muhteşem oyunculuğuyla dikkat çeken Çağrı filmi, İslam'ın doğuşunu ve yayılışını başarıyla anlatması ve Hz. Muhammed'i göstermeden bu büyük prodüksiyonuyla en iyi müzik dalında Oscar'a aday gösterildi. Bu film, tüm dünyadaki Müslümanlar tarafından beğenilerek izlendi.

hdfilmcehennemi

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    The Message

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?