Başkalarının Hayatı izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.4 IMDB Puanı 50 Görüntülenme

Başkalarının Hayatı izle

Oyuncular:

Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch
1984 yılında Doğu Berlin'de başlayan "Başkalarının Hayatı" adlı film, politik gerilim ve hümanist drama türlerini bir araya getirmektedir. Hikaye, Stasi adlı güçlü gizli polis örgütü için çalışan Yüzbaşı Gerd Wiesler'in hayal kırıklığına uğramasını anlatmaktadır. Wiesler'in görevi ünlü oyun yazarı Georg Dreyman ve sanatçı Christa-Maria Sieland'ı gizlice izlemek ve ihbar etmektir. Film, 1991 yılında iki Almanya'nın birleştiği döneme kadar devam etmektedir.

Eski Demokratik Almanya Cumhuriyeti (Doğu Almanya) hükümeti, kontrol ve gözetleme sistemleriyle iktidarını sürdürebilmek için acımasız bir yöntem kullanmaktadır. Stasi adlı gizli polis servisi, binlerce muhbire sahip olup, 17 milyon nüfuslu ülkede 200 bin kişiyi fişlemiştir. Hükümetin ve Stasi'nin amacı, "başkalarının hayatları" hakkında her şeyi bilmektir.

Wiesler, işine son derece bağlı bir Stasi polisi ve sorgu yargıcıdır. Yüzbaşı, ünlü oyun yazarı Georg Dreyman'ı izlemek için görevlendirilir. Devlet Güvenlik Kültür Departmanı başkanı Yarbay Anton Grubitz, Wiesler'ı Dreyman'ın oyununun galasına davet eder ve böylece görev başlar. Gala gecesinde Bakan Bruno Hempf de bulunmaktadır. Bakan, Grubitz'e Dreyman'ın partiye olan sadakatinden şüphe ettiğini söyler ve geniş çaplı bir gözetleme operasyon

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Das Leben der Anderen

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?