U-Bot: Denizaltı (1981) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.4 IMDB Puanı 55 Görüntülenme

U-Bot: Denizaltı (1981) izle

Oyuncular:

Jürgen Prochnow, Herbert Grönemeyer, Klaus Wennemann
1979 yılında çekilen ve 1981'de vizyona giren bir film olan bu yapım, İkinci Dünya Savaşı'nda Alman U-boot mürettebatının hikayesini anlatmaktadır. Film, propaganda unsuru taşımaz ve Wolfgang Peterson tarafından yönetilmiştir. Almanca çekilen film, yaklaşık 6 saatlik bir süreye sahiptir. Savaşta yer alan Alman denizcilerin psikolojik durumunu görsel bir şekilde aktarmaktadır. Filmin galasında ünlü isimler, Wolfgang Peterson'u ayakta alkışlamıştır. Bu film, diğer savaş filmlerinden farklı olarak savaşın insancıl boyutunu ortaya koymaktadır.

Film, 2. Dünya Savaşı sırasında görev yapan U-96 tipi bir Alman denizaltısının hikayesini anlatmaktadır. Denizaltı, Atlas Okyanusu'ndaki normal devriye görevine çıkmaktadır. Gemideki mürettebatın yanı sıra bir subay da denizaltıda yaşananları kaydetmek için sefere katılmıştır.

Gemi, normal seyrinde ilerlerken, korumasız bir şekilde seyreden 5 gemilik bir filoyla karşılaşır. Kaptan, biraz tereddütten sonra saldırı emri verir. Ancak, saldırı öncesi fark edemedikleri bir destroyerin saldırdığını fark ederler. Denize dalma girişimleri ise başarısız olur ve destroyer peşlerini bırakmaz. Bu sırada, muhabir subay, her şeyin bittiğini ve kurtuluş imkanı kalmadığını düşünerek uykuya dalır. Uyandığında ise her şeyin normale döndüğünü ve destroyerden kaçtıklarını görür. Bu olayın ardından karargah,

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Das Boot

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?