Cinnet (1980) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.4 IMDB Puanı 65 Görüntülenme

Cinnet (1980) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd
Stanley Kubrick'in yönettiği korku-gerilim türündeki bu şaheser, sinema tarihindeki en başarılı örnekler arasında yer almaktadır. Film, yazar Jack Torrance (Jack Nicholson), karısı Wendy (Shelley Duvall) ve oğulları Danny (Danny Lloyd) tarafından oluşturulan Torrance ailesinin ıssız bir otelde inzivaya çekilmeleriyle başlar. Danny'nin telepatik yetenekleri, otelin geçmişindeki rahatsız edici görüntüleri görmesine yol açar. Aynı şekilde, Jack de otelin hayaletleriyle diyaloğa geçerek yavaş yavaş çılgınlığa sürüklenir.

Filmin devamı hakkında daha fazla detay vermek istemiyorum, çünkü izlememiş olanları bu keyiften mahrum bırakmak istemiyorum.

Filmin kendisi kadar ünlü olan ayrıntılar da mevcuttur. Özellikle Jack Nicholson'ın sahnelerinin çoğu doğaçlama olarak çekilmiştir. İddia edilenlere göre, Shelley Duvall, tekrarların sayısı nedeniyle sonunda çok az konuşarak pasif bir oyunculuğa dönmüştür - ki bu, karaktere tamamen uyduğunu belirtmek gerekir. Ayrıca, filmde inanılmaz bir performans sergileyen çocuk oyuncu Danny Lloyd, film korku filmi olduğunu bile bilmeden rolünü tamamlamış ve sonunda biyoloji öğretmeni olarak hayatına devam etmiştir. (Bu çocuk, Stanley Kubrick tarafından 5000 çocuk arasından seçilmiştir). Afişte yer alan kapı kırma sahnesi, orijinal kapının kırılma sahnelerinin kullanılması gerektiği sonucuna varıldığı için ilk çekimde kolayca kırılabilmesi

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    The Shining

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?