Ölü Ozanlar Derneği (1989) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.1 IMDB Puanı 93 Görüntülenme

Ölü Ozanlar Derneği (1989) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke
1950'lerde Welton Akademisi, ciddi, disiplinli ve akademik bir çevrede yüksek saygınlığa sahip bir okuldur. Ancak okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks yaklaşımları, öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir atmosfer yaratmaktadır. Ancak, yeni İngilizce öğretmeni John Keating'in atanmasıyla her şey değişir.

Keating, öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce kalıplarını terk etmelerini ve hayatlarını dolu dolu yaşamalarını öğütler. Öğrencilerini şiir ve nitelikli edebi eserlerle buluşturan Keating, birçok öğrencisi üzerinde derin bir etki bırakır ve gelecekleri için hayallerini şekillendirmelerine yardımcı olur.

Tabii ki, Keating'in yaklaşımı okul yönetimi tarafından fark edilir ve tepki çeker. Ancak okul müdürü Nolan, Keating'i okuldan uzaklaştırma kararı aldığında, öğrencileri, hayatlarını değiştiren Keating'i savunmak için harekete geçer.

1989'da dört dalda Oscar'a aday gösterilen Ölü Ozanlar Derneği, Tom Schulman'a En İyi Senaryo ödülünü getirmiştir. hdfilmcehennemi.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Dead Poets Society

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?