The Last Temptation of Christ (1988) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.5 IMDB Puanı 91 Görüntülenme

The Last Temptation of Christ (1988) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Willem Dafoe, Harvey Keitel, Barbara Hershey
Scorsese'nin bu filmi, Hristiyanlık tarihine farklı ve cesur bir gözle bakan, sadelik ve özü arayan bir yaklaşımla ele alan bir yapıttır. Romanın yazarı Kazancakis'in eseri gibi, film de tartışmaları üzerine çekmiştir. Kazancakis'in kitabı Roma Katolik Kilisesi tarafından yasaklı kitaplar listesine alınmış, yazarın cenazesi ise Ortodoks Kilisesi tarafından defin izni verilmeyerek Kandiye'yi çevreleyen Venedik surlarının yanına gömülmüştür.

Film, radikal Hristiyan gruplar tarafından şiddetle protesto edilmiş ve Paris'te gösterildiği bir sinema salonuna Molotov kokteyli atılarak yakılma girişiminde bulunulmuştur. İngiliz televizyonlarında gösterildiğinde ise seyircilerden gelen şikayetlerle rekor kırmıştır. İstanbul Festivali'nde gösterimi yapılan Emek Sineması'na ise bomba ihbarları yapılmıştır.

Filmin özeti:

Hristiyanlık tarihine klasik Hollywood bakış açısından farklı ve cesur bir yaklaşım sergileyen bu film, Scorsese'nin yönetmenlik yeteneğiyle Kazancakis'in romanından uyarlanmıştır. Film, sadelik ve öz arayışıyla dikkat çekerken, tartışmalara da yol açmıştır. Roman gibi, bu film de kiliseler tarafından yasaklanmış ve protestolara maruz kalmıştır. Ancak, filmin etkileyici hikayesi ve derin anlatımı, izleyiciler üzerinde büyük bir etki bırakmıştır. Hdfilmcehennemi.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    The Last Temptation of Christ

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?