Frankenstayn’ın nişanlısı (1935) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.8 IMDB Puanı 54 Görüntülenme

Frankenstayn’ın nişanlısı (1935) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Boris Karloff, Elsa Lanchester, Colin Clive
Fırtınalı bir günde Lord Byron, yazar Mary Shelley ve kocası Percy arasında ateşli bir tartışma yaşanır. Mary, Frankenstein'ın sadece bir korku hikayesi olmadığını, insan ruhunu aydınlatan derin bir eser olduğunu iddia eder ve hikayenin canavarın ölümüyle sonlanmadığını ve devamının olduğunu söyler. Şöyle devam eder:

Gerçekten de Frankenstein canavarı, yangından sağ kurtulmayı başarır ve insanların nefret dolu bakışlarından kaçarak, gittiği her yerde yıkım ve ölüm getirmeye devam eder. Bu sırada Doktor Frankenstein, ustası Doktor Pretorius'un delice deneylerine devam ettiğini keşfeder. Bilim adamı, bu sefer dişi bir yaratık yaratmayı hedeflemektedir. Böylece, korkunç bir kadın olan Frankenstein'ın gelini doğar.

Canavar, bu sefer kendine bir eş bulduğunu düşünerek gelinin peşine düşer ancak reddedilir ve bu dünyada yerinin olmadığını anlar.

1931 yapımı bu klasik film, serinin en etkileyici filmi olarak kabul edilen bu çılgınlığı gerçekleştirmek için tekrar bir araya gelen bir ekip tarafından hayata geçirilir. Yönetmen James Whale ve Boris Karloff, bu filmde eksiksiz olarak yer alır. Elsa Lanchester ise yazar Mary Shelley ve Gelin karakterlerine hayat verir.

Hdfilmcehennemi.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Bride of Frankenstein

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?