Doğruyu Seç (1989) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8 IMDB Puanı 106 Görüntülenme

Doğruyu Seç (1989) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Danny Aiello, Ossie Davis, Ruby Dee
New York, Brooklyn'de geçen hikaye, yılın en sıcak gününde yaşanan olayları anlatmaktadır. Mahalledeki tek hareket merkezi, geveze bir DJ'nin yeteneklerini sergilediği bir radyo istasyonu ve Koreli bir çiftin işlettiği bakkal dükkanıdır. Bunun dışında, beyazların işlettiği tek ticarethane olan Sal'ın Meşhur Pizzaları adlı dükkandır. Dükkanın sahibi Sal'in deli saçması iki oğlu ve bezgin siyahi Mookie çalışmaktadır.

Mookie'nin hayatında, gereğinden fazla sorumluluk sahibi kızkardeşi Tina dışında, iki yakın arkadaşı vardır. Bunlardan biri rap müziği seven sessiz Radio Raheem, diğeri ise çabuk sinirlenen Buggin' Out'dur. Buggin' Out bir gün Sam'ın dükkânına gelir ve İtalyan asıllı Amerikalılar köşesinde neden sadece beyazların olduğunu sorgular. Bu olay mahallede büyük bir tepkiye neden olur ve olaylar kontrol edilemez bir hal alır.

Do the Right Thing, 80'lerde yapılmış ve Amerikan sinemasının en değerli filmlerinden biri olarak kabul edilir. Spike Lee, ırkçılık gibi tehlikeli bir konuyu ustalıkla ele alarak enfes bir şekilde beyazperdeye taşımıştır. Bu film, Lee'ye sonraki yıllarda istediği sinemayı yapabilme gücünü sağlamıştır.

Hdfilmcehennemi

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Do the Right Thing

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?