Büyük Firar (1963) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.2 IMDB Puanı 84 Görüntülenme

Büyük Firar (1963) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough
Birinci Dünya Savaşı sırasında Alman Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan Stalag Luft III, İkinci Dünya Savaşı döneminde savaş tutsaklarına ev sahipliği yaptı. Bu kampın en önemli özelliği, kaçmaya çalışan mahkumlar tarafından oluşturulmuş olması ve kaçışları önlemek için yüksek güvenlik önlemlerine sahip olmasıydı. Kampın bulunduğu yer, tünel kazmaya elverişsiz zemine sahip olduğu için kaçışları engellemek amacıyla seçilmişti ve Polonya yakınlarında bulunuyordu.

Ancak, iki mahkum bu zemini çok iyi biliyor ve kaçış planı yapıyordu. Kaçış gerçekleştiğinde Gestapo ajanlarının hedefi olmak anlamına geliyordu ve Hitler'in doğrudan emriyle 50 kaçak yakalanıp öldürülmüştü.

Bu tarihi olay, hapishanede bulunan ancak kaçışa katılmayan Paul Brickhill tarafından "The Great Escape" adlı kitapta kaydedildi. Kitaptan ilham alınarak 1963 yılında aynı adla bir film çekildi. Amerikan yapımı olan film yaklaşık üç saatlik bir süreye sahiptir ve göze çarpan büyük bir emek harcanmıştır. Bu eski filmde yapılan çalışmalara dikkat çekilmektedir.

Özet sonunda "hdfilmcehennemi" kelimesi yer almalıdır.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    The Great Escape

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?