Bulutların üzerinde izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
6.5 IMDB Puanı 62 Görüntülenme

Bulutların üzerinde izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Charlize Theron, Stuart Townsend, Penélope Cruz
1930'lu ve 40'lı yıllarda geçen hikayede Guy, burslu olarak Cambridge'de okuyan İrlandalı bir gençtir. Henüz onsekiz yaşında olan Guy, bir gün odasına ansızın giren yarı Amerikalı yarı Fransız genç kız Gilda'ya aşık olur.

Gilda, zengin bir ailenin kızıdır ve varlıklarıyla rahat bir yaşam sürmektedir. Guy ve Gilda arasında başlayan aşk, yıllar boyunca sürecek ve bazılarının felaketini hazırlayacaktır. Okul bittikten sonra Guy ve Gilda, Gilda'nın İspanyol göçmeni arkadaşı Mia ile Paris'te aynı evi paylaşmaya başlarlar. Ancak 2. Dünya Savaşı kapıya dayanmaktadır ve hayat, Gilda'nın hayal ettiği yaşamdan çok farklı bir şekilde ilerlemektedir.

Guy ve Mia, direnişçilere katılıp faşizme karşı savaşmaya karar verirler ve Gilda'yı geride bırakıp giderler. Savaş sırasında Mia hayatını kaybeder ve Guy, Gilda'yla görüşemez. Bu nedenle İngiltere'ye döner. Bir süre sonra İngiliz istihbarat görevlisi olarak tekrar Paris'e gelen Guy, Gilda'yı Alman subaylarla görür. Gilda, vatan hainliği yolunda ilerlerken Guy için zafer gerçekten yakın mıdır?

Bu film, savaş yıllarında insan psikolojisinin getirdiği yıkımlar üzerine etkileyici bir çalışmadır. Ayrıca, Oscar ödülü kazanan Canavar filminden sonra Charlize Theron'u farklı bir karakterde izlemek için iyi bir fırsattır.

hdfilmcehennemi

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Head in the Clouds

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?