askerin türküsü (1959) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.2 IMDB Puanı 122 Görüntülenme

askerin türküsü (1959) izle

Oyuncular:

Vladimir Ivashov, Zhanna Prokhorenko, Antonina Maksimova
Savaş yıllarında geçen bu yol öyküsü, savaşın yıkıntıları arasında Rus halkının özlem dolu hikayesini yalın ve etkileyici bir şekilde anlatıyor. Film, tankların dövdüğü siperlerde başlıyor ve telsizden sorumlu er Alyoshanın kaçışıyla birlikte bomboş siperlerde bir kovalamaca yaşanıyor. Alyosha'nın kararlılığıyla iki tankı devirirken tanık olduğumuz kahramanlık öyküsü, hümanist bir yaklaşımla savaşın korkunç yüzüyle karşılaşıyor.

19 yaşındaki bir Rus askeri olan Alyosha, annesini bir gün görebilmek için izin isteyerek madalya teklifini reddeder. Bu noktadan itibaren film, Alyosha'nın annesine ulaşmak için çıktığı yolda savaşın acımasız yüzüyle karşılaşacağı insan manzaralarını anlatıyor. Bir askerin vatanı için bir bacağını feda etmesiyle eşinin kabusunu yaşadığı anlarda hüzünlenirken, trene gizlice binen ve er Alyosha ile birlikte yolculuğa devam eden Shura'nın ürkekliğinde aniden gülümsememizi farkediyoruz, iki gencin romantik anlarında savaşı unutarak.

Bu film, savaşın korkusuzca vatanları için ölen Rus askerlerini yüceltmek yerine, sıcacık bir ruha sahip bir yol öyküsü sunuyor. İlk sinema denemesi olan iki genç oyuncunun performansları, yapmacık değil, içten ve sevgi dolu bir şekilde sunuluyor. Film, sadelik içinde birbirlerine sevgi dolu bakışlara ve içten sarılmalara odaklanır

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Ballada o soldate

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?