Kuzey yamacı izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.4 IMDB Puanı 119 Görüntülenme

Kuzey yamacı izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Benno Fürmann, Florian Lukas, Johanna Wokalek
Almanya'da 1936 yazında geçen bir hikayede, çocukluk arkadaşları Toni ve Andi, Eiger Dağı'nın "ölü taraf" olarak bilinen kuzey yamacıyla ilgilenmektedir. Bu dağ, henüz keşfedilmemiş bir bölge olarak dikkat çekmektedir. İki arkadaş, toplumda takdir görmek ve Olimpiyat altın madalyası kazanmak için bu zorlu dağa tırmanmayı hedeflemektedir.

Toni'nin sevdiği kadın Luise ile bu dağda karşılaşırlar. Luise, Nazi muhabiri Arau ile birlikte dağcıların denemelerini haber yapmak üzere buradadır. Toni ve Luise arasındaki ateş yeniden alevlenirken, Luise'nin Arau'ya karşı da bir ilgisi vardır. Toni, Avusturyalı Willy ve Endi ile tanışacakları kuzey yamacına Andi ile birlikte tırmanmaya başlar, ancak umutsuzdur.

Başlangıçta her şey yolunda gider ve hızlı ilerleme kaydedilir. Seyirciler, uluslararası basın ve Luise'nin Toni için tek erkek olduğunu fark ettiği Grand Hotel terasından dört dağcıyı heyecanla izler. Ancak, dağcılar için işler kontrolden çıkar: Hava değişir ve Willy yaralanır. Dağ, tekrar galip gelecek gibi görünür. Kuzey yamacında hayatta kalmak için dramatik bir mücadele başlarken, Luise de sevdiği adamı kurtarmak için yola çıkar. Zaman ve doğanın güçleriyle yarış başlamıştır.

Hdfilmcehennemi

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Nordwand

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?