Superman: Doomsday izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
6.9 IMDB Puanı 115 Görüntülenme

Superman: Doomsday izle

Oyuncular:

Adam Baldwin, Anne Heche, James Marsters
Ölümüyle büyük yankı uyandıran "Death of Superman" çizgi romanı, 4 milyondan fazla satış yaparak hala en çok satan çizgi roman unvanını elinde tutuyor. 1993 yılında yayınlanan Superman #75, Superman'in ölümüyle ilgili haberlerle medyada geniş yer buldu. Superman'in bedenine saplanmış bir kazıkla kapak resmede, pelerin bir sembol haline geldi. Bu haberi 15 yaşındayken okuduğumda büyük bir sıkıntı hissettiğimi hiç unutamam.

Hikaye, Superman'in Doomsday adlı yaratıkla olan ölümüne bir mücadeleyi anlatıyor ve "ölümüne dövüş" tabiri gerçeklik kazanıyor çünkü hem Doomsday hem de Superman ölüyor. Sanatsal açıdan bakıldığında, oldukça sanatsal karelerin yer aldığını söyleyebilirim. Bunlardan biri Superman #75'in kapak resmi, diğeri ise ölü bedenine sarılan ağlayan Lois Lane'i resmeden kare.

Ölüm hikayesinin ardından "Funeral for a Friend" (Bir Dostun Cenazesi) yayınlandı ve ardından "Reign of the Supermen" (Superman'lerin Saltanatı) takip etti. Bazılarına göre, tüm zamanların en iyi Superman hikayesi olan bu seri, diğerlerine göre ucuz bir pazarlama stratejisiydi. Hangi tarafın haklı olduğu önemli değil çünkü yayınlandığı zaman ilgi çekti ve çizgi romanlar eskisi kadar satmadığı dönemde bile çizgi roman satışlarını arttırdığı açık. Tartışmalı olabilir ama sansasyonel olduğu konusunda kimse itiraz edemez, işte bu hikaye şimdi animasyon olarak uyarlanıyor

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Superman: Doomsday

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?