Zafer Yolları (1957) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.4 IMDB Puanı 116 Görüntülenme

Zafer Yolları (1957) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Kirk Douglas, Ralph Meeker, Adolphe Menjou
Stanley Kubrick'in yönetmenliğini yaptığı "Paths Of Glory", Humphrey Cobb'un aynı adlı romanından uyarlanan bir savaş filmidir. Film, Almanlarla savaşan Fransız askerlerinin psikolojik durumunu ve Fransız generallerin taktiklerini ve disiplin anlayışını konu alır.

George Broulard, bir Fransız generalidir ve askerlerine Ant Tepesi'ni işgal etme emri verir. Ancak Fransız askerleri, Almanların gücünü görünce geri çekilir ve siperlerini terk ederler. Durumu izleyen General Mireau, askerlerin korkaklık gösterdiğini düşünür ve ceza vermek için ateş emri verir. Ancak emri yerine getirmeyen askerler olduğunu öğrenince, onurunu zedelenen General Mireau, 100 askeri idam etme kararı alır.

Albay Dax, askerlerin psikolojisini anlayan tek kişidir ve kararın yanlış olduğunu savunur. Ancak yetkisi yeterli olmadığından, askeri mahkemeye başvurur. Mahkemede, suçlamalar askerlerin korkup geri çekilmesiyle ilgilidir ve üç asker idama mahkum edilir. Dax, bu duruma karşı çıkar ve askerlerin hayatını korumak için mücadele eder.

"Paths Of Glory"da Kirk Douglas, Adolphe Menjou, Ralph Meeker, Richard Anderson, Timothy Carey ve Stanley Kubrick'in eski eşi Christiane Kubrick gibi oyuncular yer alır.

hdfilmcehennemi

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Paths of Glory

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?