Rüzgâr gibi geçti (1939) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.2 IMDB Puanı 78 Görüntülenme

Rüzgâr gibi geçti (1939) izle

Oyuncular:

Clark Gable, Vivien Leigh, Thomas Mitchell
Scarlett O'Hara, İrlandalı bir kadındır ve Tara adındaki çiftlikte yaşamaktadır. Ashley Wilkes adında bir adamın varisi olduğuna inanarak ona aşık olmuştur. Ancak Ashley'nin Melanie adlı kuzeniyle evleneceğini öğrenir. Scarlett, Ashley'nin evinde Rhett Butler adında bir adamla tanışır. Ashley ve Melanie'nin evlenmesini engelleyemez ve başka bir adamla acele bir evlilik yapar. Bu sırada Kuzey-Güney Savaşı patlak verir ve Scarlett'in kocası savaşa gider ve ölür.

Savaş, Güney'in durumunu kötüleştirir. Scarlett annesini kaybeder, babası ise akıl sağlığını yitirmiştir. Melanie ve Scarlett, Tara'da birlikte yaşamaya başlarlar. Ashley'den haber alınamaz. Savaş sona erer ve Ashley geri döner. Tara'nın vergilerini ödeyemeyen Scarlett, kızkardeşinin nişanlısıyla evlenir ve çiftliği kurtarır. Ancak Scarlett, özgürleşmiş fakir zenciler tarafından saldırıya uğrar ve Rhett, Ashley ve karısı intikam almak için giderler. Scarlett'in ikinci kocası da bu çatışmada ölür.

Scarlett'in Ashley'e olan takıntısı devam etmektedir. Sonunda üçüncü kez Rhett Butler ile evlenir ve bir kızları olur. Rhett, Ashley'i kıskanmaktadır. Ancak kızlarının ölümünden sonra ilişkileri daha da bozulur. Melanie ölümcül şekilde hastalanır ve Scarlett'ten Ashley ve oğluna bakmasını ister. Bu durum Rhett'in Scarlett'i terk etmesine neden olur.

Kuzey-Güney savaşı ve Güney'in yeniden yapılandırılması, Atlanta'nın yanışı gibi olayların

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Gone with the Wind

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?